BRAUNI KOCKE BEZ JAJA - SOČNE OD KORE DO GLAZURE: Poboljšana verzija čuvene poslastice koja se lako pravi (VIDEO)

Kada vam se jede nešto slatko, vi napravite poboljšanu verziju čokoladnog brani kolača.

Printscreen/YT/ Hearty food

Brauni je poznat američki kolač čiju mekanu i čokoladnu koru svi obožavaju. Sada napravite novu verziju tako što ćete već sočan biskvit premazati šlagom, a zatim i preliti čokoladnom glazurom. Svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo i svi će tražiti parče više. Ne sadrži jaja i brzo se pravi, pa su brauni kocke odlične kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pravljenje. 

Sastojci:

  • 100 g čokolade
  • 100 g putera
  • 40 g brašna
  • 2 kašičice kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30-40 ml toplog mleka
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 40 g šećera u prahu

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 100 g slatke pavlake

Priprema:

Otopite puter i čokoladu, pa dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Lepo sjedinite, pa dodajte mleko i promešajte. Sipajte u posudu koju ste obložili pek papirom, pa pecite dok ne bude gotova oko 10-15 minuta (znaćete ako probodete čačkalicu i ona izađe suva). Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa razmažite preko kore. Zatim otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko i ostavite da se stegne u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa