Leti dok uživamo u slasnoj lubenici, najčešće se zaustavljamo na kori, i ona završi u kanti za smeće. Međutim, u tome grešimo jer ne iskorišćavamo sva lekovita svojstva ovih sočnih plodova. U ovom delu lubenice ima najviše vitamina i od kore se može praviti slatko, možete samleti koru i dodati u smuti, a možete napraviti i kandirano voće.
Nakon ovog recepta koru od lubenice više nećete bacati.
Sastojci:
- 500 g kore od lubenice
- 250 g šećera
Priprema:
Koru isecite na manje kockice. Stavite u šerpu, dodajte šećer i prelijte vodom. Stavite na srednje jaku vatru i sačekajte da voda skroz ipari. Trebaće oko 2 sata. Zatim komadiće kore lubenice rasporedite u pleh na pek papir, pa sušite u rerni na 100 ° C 1 sat.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!