KUGLOF OD MAKA I LIMUNA: Sastojke pomešajte, izlijte u kalup i ispecite - lepo izgleda, još lepše miriše

Napravite savršeno mekani i mirisni kuglof od maka i limuna.

Printscreen/YT/Tastes Better From Scratch

Ukoliko ste ljubitelj kuglofa, a zasitili ste se te poslastice napravljene po klasičnom receptu, onda je ovaj sa makom i limunom idealan za vas. Pored toga što se lako pravi, ovaj kolač je prelepog izgleda, te će biti pravi ukras svake trpeze. Pored toga limun mu daje savršenu aromu, a dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća. 

Sastojci:

Za testo:

  • 350 g brašna
  • 230 ml mleka
  • 220 g šećera
  • 4 jajeta
  • 200 g maslaca
  • 5 kašika maka
  • korica od dva limuna
  • sok od dva limuna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

U činiji izmiksajte maslac sa šećerom, tako da dobijete kremastu strukturu. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći, a potom i limunovu koru i ekstrakt vanile. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa prosejte u činiju, a potom sipajte mleko i limunov sok. Mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na kraju dodajte mak i sve dobro ručno izmešajte. Dobijenu smesu prelijte u kalup koji ste prethodno podmazali i ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Po želji ga pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE