Verujemo da ste isprobali različite recepte za čizkejk do sada. Svi se prave jednostavno i ne peku se, što je dodatni plus kada želite brzinski slatkiš. Ali, sada pripremite čizkejk na malo drugačiji način - ispecite ga, a rezultat će vas oduševiti.
Sastojci:
Za podlogu:
- 120 g mlevenog keksa
- 60 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 350 g svežeg sira
- 200 g kuvanog kondenzovanog mleka
- 2 jajeta
- 60 g kukuruznog skroba
- 50 g otopljenog maslaca
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Okrugli kalup sa odvojivim obručem obložite pek papirom. Za podlogu pomešajte keks i otopljeni puter pa utisnite smesu na dno kalupa.
U posudu izmrvite svež sir, dodajte jaja, skrob, otopljen maslac, so, vanilin šećer i kuvano kondenzovano mleko. Sve dobro umutite štapnim mikserom. Smesu sipajte preko keksa i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta. Ukrasite ga topljenom čokoladom po želji pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE