BRAUNI SA KAJSIJAMA: Sočan i mekan, a toliko lako se pravi da uspeva i početnicima

Brauni sa kajsijama oduševiće sve ljubitelje ove poslastice.

Shutterstock

Brauni sa kajsijama se veoma jednostavno priprema, pa vam neće oduzeti mnogo vremena. Sve sastojke jednostavno izmešate, izlijete u pleh i pečete. Biće savršeno mekan i sočan, a umesto kajsija možete da koristite i drugo voće, kao što su breskve, maline ili neko drugo bobičasto voće. 

Sastojci:

  • 250 g maslaca
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 160 g brašna 
  • 5 kajsija
  • 2 štangle mlečne čokolade

Priprema:

Maslac i čokoladu istopite na ringli, pa ostavite da se ohladi. Umutite jaja, pa dodajte šećer i mutite dok ne postanu bela i penasta. Dodajte ohlađenu čokoladu i maslac i dobro izmešajte. Sipajte brašno i prašak za pecivo i varjačom sve dobro sjedinite. Kajsije isecite na polovine, a mlečnu čokoladu izmrvite ili iseckajte. U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu, utisnit kajsije, a čokoladu samo pospite oko kajsija. Pecite na 180 stepeni oko pola sata. Pre služenja ga po želji pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE