TART OD BUNDEVE: Prhko testo i osvežavajući fil sa sirom, a miriše na jesen

Tart od bundeve pored toga što je ukusan prelepo izgleda, a recept nije previše komplikovan. Svi će misliti da ste ga kupili.

Printscreen/YT/Lecker kochen

Iskoristite sezonu bundeve i napravite preukusan tart koji izgleda kao iz najlepše poslastičarnice. U kombinaciji sa sirom biće savršeno osvežavajuć, a pravi se lako. Biće ukras svake trpeze, može da parira bilo kojoj torti, te je idealan za bilo koju vrstu proslave. Napravite ovaj ukusan slatkiš od bundeve i iznenadite porodicu i prijatelje koji će vam čestitati na kulinarskim veštinama.   

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 200 g brašna
  • 40 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 100 g putera
  • 1 jaje
  • Za fil od sira:
  • 200 g sira
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50 ml jogurta
  • 2 kašike brašna
  • Za fil od bundeve:
  • 500 g budneve
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • narendana korica narandže

Priprema:

Prvo očistite bundvu, isecite je na kriške i stavite u rernu zagrejanu da 200 stepeni da se peče oko 15 minuta. Za koru u činiji pomešajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodajte puter isečen na kockice, pa sjedinite da dobijete prhku smesu. U smesu dodajte jaje, pa sve dobro sjedinite. Zamesite glatko testo, pa ga razvucite na veličinu kalupa za pečenje i formirajte koru. Kalup sa korom stavite u frižider dok pripremate filove. Pomešajte sir, jaje šećer, vanilin šećer i jogurt pa umutite mikserom. U posebnu činiju stavite bundevu, jaje, šećer, brašno, koricu narandže, pa takođe umutite da dobijete kompaktnu smesu. Koru na nekoliko mesta izbockajte viljuškom, pa u krug stavljate naizmenično po jednu kašiku fila od bundeve i kašiku fila od sira. Drvenim štapićem prošarajte filove. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 45-50 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE