KAKAO LEDENE KOCKE: Tajna je u osvežavajućem filu koji se ne kuva i lakše se pravi (VIDEO)

Kakao ledene kocke će već pri prvom zalogaju postati vaš omiljeni kolač.

Printscreen/YT/JAMILA AMIN

Ledene kocke su jedan od najlepših starinskih kolača koji se pravi od čokoladne kore, preko ide beli fil, a onda i glazura. Isprobajte i recept za kakao ledene kocke koje ćete u slast pojesti. Ljubitelji slatkih đakonija biće oduševljeni jednostavnim receptom. Fil za ovaj kolač se razlikuje od originalnog, lakše se pravi i ne mora da se kuva. Kakao fil za ledene kocke dosta podseća na čizkejk fil

  • Sastojci:
  • Za biskvit:
  • 80 g brašna 
  • 30 g kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 jajeta 
  • 180 g šećera 
  • 50 ml mleka + 50 ml
  • 50 ml ulja
  • Za fil:
  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g svežeg ili krem sira
  • 3-4 kašike šećera u prahu
  • 1 kašika kakaoa
  • Za glazuru:
  • 40 g kakaoa
  • 50 g šećera 
  • 200 ml mleka 
  • 20 g putera 

Priprema:
U činiji pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, a u drugoj posudi umutite jaja sa prstohvatom soli. Dodajte i šećer i mutite dok ne postanu skroz penasta. Sipajte mleko (50 ml) i ulje i nastavite da mutite. Postepeno dodajte suve sastojke i lagano sjedinite. Kalup dimenzija 24x24 cm premažite puterom (ivice i dno) i pospite brašnom. Sipajte smesu unutra. Poravnajte i pecite na 170°C oko 30-35 minuta. Zatim umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem sir i šećer u prahu i nastavite da mutite. Zatim sipajte kakao i lagano promešajte. Koru probušite čačkalicom na nekoliko mesta, pa prelijte mlekom (50 ml). Sipajte fil i poravnajte. U šerpi pomešajte kakao, šećer i mleko da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok ne proključa i dodajte puter. Promešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Sipajte preko fila, pa stavite u frižider da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE