TULUMBE KAO IZ NAJBOLJIH POSLASTIČARNICA: Slasni kolač natopljen ledenim sirupom

Naučite kako se prave najbolje tulumbe.

Shutterstock

Tulumbe su poslastičarski kolač i retko koja domaćica će se usuditi da ga pravi, jer deluje mnogo komplikovano. Potrebno je da umesite testo od osnovnih sastojaka i onda da ga ispržite. Na kraju tulumbe umočite u sladak sirup i tek onda možete da ih servirate. Na ovom kolaču su odrasle mnoge generacije, pa obavezno isprobajte ovaj recept. 

  • Sastojci: 
  • Za testo: 
  • 1/2 l vode
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 500 g brašna
  • 5 jaja
  • Za sirup: 
  • 1 kg šećera
  • 1/2 l vode
  • 1 manji limun 

Prirpema: 
Dan ranije napravite sirup tako što ćete skuvati vodu i šećer, pa dodajte limun isečen na kolutove. Zatim pokrijte i ostavite da se kuva neko vreme (limun treba da se zastakli). Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider. U šerpi promešajte ulje, šećer i vodu, pa stavite da provri. Sklonite sa šporeta i dodajte brašno, pa umešajte da se sastojci sjedine. Zatim malo umutite testo i ostavite da se ohladi. Stavite testo u posudu i napravite rupu na sredini. Zatim dodajte jaja koja ste prethodno umutili i sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte testo u špric za kolače i istisnite tulumbe pravo u vrelo ulje. Izvadite ih iz ulja, pa pototpite u hladan sirup, jer će tako bolje upiti, pa ih posle par minuta izvadite. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE