PROVEREN RECEPT ZA NAJUKUSNIJI VOĆNI ČIZKEJK: Savršena kombinacija krckavog keksa, 3 fila i jagoda

Napravite osvežavajući voćni kolač.

Printscreen/YT/HidaMari Cooking

Pečeni čizkejk je jedna od najpoznatijih poslastica na svetu čija priprema nije nimalo zahtevna. Ako volite osvežavajuće i voćnekolačenaš predlog je da napravite upravo ovaj sa jagodama i filovima sa sirom. Uživaćete u svakom zalogaju, a osim fantastičnog ukusa i super izgledaju, pa možete da ga služite i kada su neke proslave. 

  • Sastojci: 
  • Za koru: 
  • 100 g keksa 
  • 65 g neslanog putera
  • kora limuna 
  • Za prvi fil: 
  • 150 g krem sira
  • 50 g maskarpone sira
  • 40 g šećera
  • 5 g kukuruznog skroba
  • 1 jaje
  • 40 ml slatke pavlake 
  • 40 g jogurta
  • kora limuna 
  • 2 kašičice limunovog soka
  • Za drugi fil: 
  • 50 g krem sira
  • 50 g maskarpone sira
  • 16 g šećera
  • 80 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2-3 jagode 
  • Za treći fil: 
  • 80 ml slatke pavlake
  • 8 g šećera
  • 5 g praha sa ukusom jagode

Priprema:
Pomešajte mleveni keks, limunovu koru i istopljeni puter. Dobro sjedinite, pa utisnite u mali kalup (po ivicama i dnu). Umutite slatku pavlaku i jogurt, a u drugoj posudi umutite krem sir, maskarpone i šećer. U trećoj posudi umutite jaje u koje ste dodali skrob, limunov sok i rendanu koru limuna. Sjedinite taj fil sa prethodna 2 i dobro promešajte. Sipajte preko keksa i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 20-25 minuta. Stavite u frižider na 3 sata. Umutite krem sir i maskarpone sa šećerom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i vanilu, pa sjedinite mikserom. Premažite kolač drugim filom, pa poređajte cele jagode, pa premažite preostalim filom od sira.  Umutite slatku pavlaku sa šećerom i prahom sa ukusom jagode, pa sipajte u špric za kolače i dekorišite. 

Izvor: Stvar ukusa