Čokoladni kolač sa kikirikijem

Za čokoladni kolač sa kikirikijem će svi tražiti repete.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Neki od najpoznatijih kolača se prave od čokolade i retko ko može da odoli ovoj poslastici. Ako i vi spadate u ljubitelje čokoladnih kolača donosimo vam savršen recept. Napravite čokoladni kolač sa kikirikijem koji možete da služite i kada su proslave. Za njegovu pripremu vam je potrebno malo vremena, a ukus je fantastičan. 

Sastojci: 

  • 100 g bele čokolade 
  • 200 g mlečne čokolade 
  • 250 g šećera 
  • 100 g putera 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 200 g pečenog kikirikija 
  • 100 g šećera u prahu  
  • 30 g nutele
  • 15 g želatina 
  • 50 ml vode 
  • 2 jajeta 
  • 30 ml ulja 
  • 50 g brašna 
  • 20 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo

Recept za čokoladni kolač sa kikirikijem: 

Istopite belu i mlečnu čokoladu, pa ih sipajte u dve kese za zamrzivač i isecite vrh. Uzmite neku plastičnu posudu i sipajte na sve četiri strane istopljenu belu čokoladu, ali sipajte na sredini svake strane. Preko sipajte istopljenu mlečnu čokoladu. Pomerajte plastičnu činiju tako da mlečna čokolada pokrije celu posudu, pa stavite u zamrzivač. U tiganju istopite šećer (200 g), pa dodajte puter. Kuvajte dok se i puter ne istopi, pa sipajte u neku posudu. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi 20 minuta. Zatim u tu smesu dodajte pečeni kikiriki i promešajte. Pomešajte želatin sa vodom i ostavite da nabubri. Zatim da dodajte u nutelu i promešajte. Nutelu sa želatinom dodajte u slatku pavlaku (200 ml) koju ste umutili sa šećerom u prahu. Sve lepo sjedinite. Jaja umutite sa šećerom (50 g), a zatim sipajte ulje i nastavite da mutite. Dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve lagano sjedinite. Sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom, pa pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. Isecite koru tako da bude iste veličine kao plastična posuda u kojoj je čokolada. Izvadite zaleđenu čokoladu iz posude, pa prvo sipajte smesu sa kikirikijem. Zatim sipajte fil i na kraju stavite koru. Okrenite kolač tako da je kora na donjoj strani i ohladite u frižideru sat vremena. Služite!

Pročitajte i ovo: Posni čokoladni kolač sa keksom

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Recept za kolač od grčkog jogurta sa aromom limuna  Instagram/dilettasecco

StvarUkusa/S.B.