Sastojci:
- 213 g višenamenskog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 159 g šećera
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 velika jajeta
- 130 ml mleka
- 90 g putera, rastopljenog
Za gornji sloj:
- 800 g bresaka
- 454 g krem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi
- 212 g šećera
- 6 kašika soka od breskve
- cimet i šećer za posipanje
Recept za kolač sa breskvama:
Za ovaj kolač prvo zagrejte rernu na 180 stepeni C. Lagano podmažite pleh uljem i ostavite sa strane. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, šećer i kukuruzni skrob. Napravite udubljenje u sredini i dodajte ekstrakt vanile, jaja, mleko i otopljeni puter. Umutite sve zajedno dok se dobro ne sjedini. Ravnomerno rasporedite testo u pripremljenu tepsiju. Nasecite breskve na komade veličine zalogaja, ravnomerno ih rasporedite po površini testa. U činiji umutite krem sir, šećer i sok od breskve, dok smesa ne postane svetla i kremasta.
Rasporedite krem preko testa i breskvi, a zatim pomoću lopatice ravnomerno rasporedite. Površinu krema obilno pospite cimetom i šećerom. Pecite 45-60 minuta, dok se sloj krema lagano ne probuši na vrhu. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće rafaelo kuglice od samo 3 sastojka.
Pročitajte kako da napravite najbolji brauni kolač
BONUS VIDEO
StvarUkusa