Pavlova mafini koji se tope u ustima

Pavlova mafini su poput torte, ali idealni za serviranje i podjednako ukusni.

prt scr / canva / instagram agusvivesbakes

Sastojci:

  • 250 g belanaca
  • 250 g šećera
  • 250 g šećera u prahu
  • 25 g kukuruznog skroba

Za krem:

  • 250 ml mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 65 g šećera
  • 3 žumanca
  • 20 g kukuruznog skroba

Pogledajte video kako se prave:

Recept za Pavlova mafine:

Kako biste napravili ove mafine pomešajte belanca i šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi, a zatim mutite 10 minuta mikserom i kružnim pokretima dodajte šećer u prahu i skrob. Obložite kalup za mafine papirnim korpicama.

Dobijenu smesu ubacite u vreću za šlag i kružnim pokretima od smese napravite korpice. Zagrejte rernu na 125 stepeni i pecite mafine 3 sata.

Nakon toga napravite krem za korpice. Prokuvajte mleko sa šećerom. U činiji pomešajte ekstrakt vanile, žumanca i kukuruzni skrob. Kada mleko proključa dodajte smesu iz činije i kuvajte na laganoj vatri dok ne proključa, pa još jedan minut nakon toga.

Kada se prohladi krem, napunite beze korpice i ukrasite ih šlagom i crvenim voćem. Možda ćete želeti da napravite i mafine sa kakaom i kafom.

Pročitajte i kako da napravite pavlova mafine sa sosom od maline

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Mafini sa bananama i kikiriki puterom  Instagram/Healthy Food Addiction

StvarUkusa