ČOKOLADNE BUHTLE PUNJENE NUTELOM: Moderan bakin recept koji svima uspeva iz prve

Čokoladne buhlte oduševiće sve ljubitelje starinskog bakinog slatkiša.

Printscreen/YT/ Cooking tree

Ukoliko ste kao mali voleli da jedete bakine buhtle sa domaćim džemom od šljiva, sigurno da će vam se svideti i ovaj malo moderniji recept sa punjenjem od nutele. Ono što je specifično je to da je i testo od kakaa, a toliko su mekane da se tope u ustima.

Idealne su za slatki doručak, ali i za popodnevnu užinu uz šoljicu kafe ili mleka.

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 8 g suvog kvasca
  • 180 ml mlakog mleka
  • 80 g maslaca
  • 50 g kakao praha
  • 40 g šećera
  • 1 jaje
  • 200 g nutele

Priprema:

U dubljoj činiji pomešajte, brašno, kvasac i kakao, a zatim dodajte omekšali maslac, jaje i šećer. Postepeno ulivajte zagrejano mleko, pa umesite glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom mestu, oko sat vremena da se udvostruči. Testo podelite na 12 jednakih delova i rukama oblikujte loptice. Svaku malo razvucite i u sredinu stavite kašiku nutele, pa ponovo formirajte kuglicu. Ređajte ih u okrugli pleh, obložen pek papirom. Pokrijte ih i ostavite da odmore još 20 minuta. Za to vreme rernu zagrejte na 180 stepeni. Kada su nadošle pecite ih oko pola sata. Ostavite ih da se prohlade u plehu, a pre služenja ih po želji pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE