PRHKE KIFLICE S MAKOM: Nema čekanja da testo naraste - vazdušaste i mekane kao duša

Prhke kiflice sa makom nestaće sa stola čim ih poslužite.

Printscreen/YT/Karla's Kitchen

Nema ko ne voli mekane i slasne kiflice, bilo da su slane ili slatke. Iako ponekad njihova priprema oduzme previše vremena, ovaj recept je drugačiji, a sve je gotovo za najviše sat vremena. Brze kiflice punjene makom, prave se bez kvasca, što znači da nema čekanja da testo naraste odmah ih pečete.

Toliko su mekane i vazdušaste da nećete prestajati da ih jedete.

Sastojci:

Za testo:

  • 400 g brašna
  • 150 g hladnog putera
  • 1 jaje
  • 70 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za nadev:

  • 200 g maka
  • 120 g šećera
  • 100 ml mleka

Priprema:

Prvo pripremite nadev, tako što ćete u šerpici sipati mleko i šećer i staviti da provri. Nakon toga skinite sa šporeta potopite mak, dobro promešajte i ostavite da se ohladi. U veću posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Puter narendajte na krupnije rende ili ga isecite na listiće, dodajte u brašno, zajedno sa jajetom i mlekom, pa zamesite glatko testo. Podelite ga na 3 jednaka dela, pa razvucite na krug debljine oko pola centimetra. Svaki isecite na 8 jednakih trouglova, pa u širi deo nanesite fil i zamotajte kiflice. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE