KAKO SE PRAVE PALAČINKE: Zaboravićete na druge recepte, ovako spremite najbolje testo

Palačinke su omiljena poslastica svih generacija.

Shutterstock

Palačinka je poslastica okruglog oblika koja se obično pravi od brašna, mleka, vode. To je slatkiš poznat širom sveta i može se spremati na različite načine. Najčešće se palačinke filuju džemom ili kremom. Pored toga mogu se dodati orasi, mleveni keks, voće. Od slanih nadeva, koriste se sir, kajmak,salate i slično. Po premazivanju, palačinka se umotava u cilindričan oblik, ili u trouglasti oblik. Postoje različite vrste palačinki, zavisno od kuhinje u kojoj su nastale: američke, engleske, grčke, francuske itd. Svaka kuhinja ima jedinstven način pripreme i recept. 

  • Sastojci:
  • 15 - 20 kašika brašna
  • 1 jaje
  • 200 ml mleka 
  • 100 ml tople vode 
  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 100 ml ulja

Priprema:

U činiju stavite brašno, razbijte jaje, sipajte mleko, ulje i vodu. Dodajte so i šećer. Sve umutiti mikserom da nema grudvica. Zagrejati tiganj za palačinke, malo ga podmazati. Kutlačom sipati smesu u tiganj i pržiti sa obe strane. Filovati po želji.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE