MAFINI SA MAKOM PRELIVENI BELOM GLAZUROM: Brži, lakši i ukusniji od štrudle (VIDEO)

Ako volite poslastice sa makom, onda neka vaš izbor budu mafini.

Printscreen/YT/ Preppy Kitchen

Ako za nešto postoji bezbroj recepata onda su to mafini. Bilo da pravite slatke ili slane, uvek su dobar izbor, jer je ukus fantastičan. Naš današnji predlog je da napravite slatke mafine sa makom koji se prelivaju belom glazurom. Odlični su ako imate neku proslavu, ali i ako samo želite nešto slatko. Dodavanje limuna ih čini osvežavajućim, pa su idealni za leto. 

  • Sastojci:
  • 310 g brašna 
  • 2 kašičice praška za pecivo 
  • 1/4 kašičice sode bikarbone 
  • 2 kašike maka 
  • 180 g šećera 
  • 2 kašike rendane kore limuna 
  • 250 ml grčkog jogurta 
  • 80 ml mleka 
  • 110 g putera 
  • 2 jajeta 
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • prstohvat soli
  • Za glazuru:
  • 110 g šećera u prahu 
  • 2 kašike limunovog soka

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte mak i posolite. U drugoj posudi pomešajte šećer i koru limuna i rukama dobro sjedinite. Sipajte jogurt, mleko, puter koji ste istopili, jaja, sok od limuna i vanulu. Dobro umutite, pa dodajte smesu sa brašnom. Sipajte testo u kalup za mafine koji ste obložili papirnim kalupima. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta. Čačkalicom proverite da li su gotovi. Ostavite ih da se ohlade 10 minuta, pa izvadite iz kalupa. U posudi dobro sjedinite šećer u prahu i sok od limuna i dobijenom glazurom ukrasite mafine. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Recept mafine sa čokoladom  instagram/fitwafflekitchen

Izvor: Stvar ukusa