Pohovani sladoled kao iz restorana

Pohovani sladoled je savršen desert u letnjim danima, a voleće ga i odrasli i deca.

Shutterstock

Prženi sladoled je desert napravljen od kuglice sladoleda koja je jako zamrznuta, a potom uvaljana u hrskavu smesu ili testo, pre nego što se počne da se prži u vrelom ulju. Ukoliko ste ljubitelji sladoleda, možda ćete želeti da napravite i domaći sladoled od jagoda. Evo i kako da napravite pohovani sladoled koji će svi ukućani obožavati.

Sastojci:

  • 1 kg sladoleda od vanile
  • 250 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica
  • 130 g kokosovih pahuljica
  • 4 kašičice cimeta
  • 3 velika belanca
  • 2 kašike šećera
  • Ulje za prženje
  • Čokoladni sirup ili med za prelivanje

Recept za pohovani sladoled kao iz restorana:

Stavite šest kugli sladoleda na pleh za pečenje. Zamrznite ih minimum na 2 sata. U plitkoj posudi pomešajte kukuruzne pahuljice, kokos i cimet. Zamrznute kuglice sladoleda uvaljajte u mešavinu mrvica. Vratite ih na pleh za pečenje i ponovo zamrznite na najmanje 30 minuta. Sačuvajte preostalu mešavinu mrvica za sledeće korake.

U srednjoj činiji umutite belanca i šećer dok ne postanu penasti. Umočite premazane kuglice sladoleda u mešavinu jaja, pa ponovo dobro uvaljajte u mešavinu mrvica. Ponovo zamrznite na sat vremena. U međuvremenu, ohladite tanjir u frižideru. Kada ste spremni za prženje, zagrejte ulje u šerpi. Postavite ohlađeni tanjir pored tiganja. Izvadite jednu po jednu kuglicu sladoleda iz zamrzivača. Brzo umočite u vrelo ulje, dok površina ne postane hrskava i braon, 8 do 10 sekundi. Izvadite iz vrelog ulja šupljikavom kašikom i stavite na ohlađeni tanjir. Ponovite sa preostalim kuglicama sladoleda. Servirajte odmah uz malo preliva po želji.

Pročitajte kako se pravi čokoladni sladoled sendvič

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Sneg sladoled  Tiktok/reesewitherspoon

StvarUkusa/L.S