Sastojci:
- 2 šolje višenamenskog brašna
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 160 g šećera
- 80 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 velika jajeta
- 120 ml običnog jogurta
- 3 zrele srednje banane, zgnječene
- 240 g suvog grožđa
Recept za banana hleb sa jogurtom i suvim grožđem:
Za banana hleb zagrejte rernu na 176 stepeni. Podmažite pleh za vekne. Pomešajte brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so u činiji i ostavite na stranu. Pomešajte šećer i ulje i mutite miskerom na srednjoj brzini 1-2 minuta ili dok se dobro ne sjedine.
Dodajte ekstrakt vanile i jaja i umutite ih. Dodajte potom jogurt i banane i dobro ih izmešajte. Ubacite u sve prethodno pripremljenu mešavinu brašna i izmešajte. Ubacite suvo grožđe. Kašikom stavite testo u pripremljenu tepsiju. Pecite oko jedan sat ili dok čačkalica ne bude čista. Možda ćete želeti da napravite i banana hleb sa kiselom pavlakom.
Pročitajte kako da napravite i banana hleb gotov za sat vremena
BONUS VIDEO
StvarUkusa