Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama

Pravi je trenutak za uštipke po tradicionalnom norveškom receptu. Sa jabukama i suvim grožđem su prava sezonska poslastica.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 sveži kvasac
  • 240 ml mlakog mleka
  • 530 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 200 g suvog grožđa
  • 1 jabuka oljuštena i sitno iseckana
  • 900 ml ulja, za prženje
  • 240 g šećera u prahu, za posipanje

Recept za norveške uštipke sa suvim grožđem i jabukama:

Kako biste napravili norveške uštipke kvasac sipajte preko toplog mleka i mešajte dok se ne rastvori. Stavite sito preko velike posude i prosejte brašno i so direktno u njega. Pomešajte jaja i mešavinu kvasca sa brašnom da dobijete smesu, pa umešajte suvo grožđe i jabuku.

Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite na toplom mestu sat vremena, dok se testo ne udvostruči. Zagrejte ulje na temperaturi od 190 ° C. Koristeći dve supene kašike koje ste prethodno umočili u vrelo ulje, oblikujte kuglice od testa i spustite ih u ulje.

Pržite 4-8 minuta, dok ne porumene sa svih strana, pa ih prebacite na pleh obložen papirnim ubrusima da se ocede. Pospite ih šećerom u prahu i servirajte tople. Možda ćete želeti da napravite i slatke uštipke od samo 6 sastojaka.

Pročitajte kako se prave najbolji slatki uštipci sa kokosom i čokoladom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara  Kurir televizija

StvarUkusa