Recept za pljosnate krofne koje se brzo prave

Ove krofne su tako mekane, pufnaste i neodljive.

Printscreen/Youtube/Dolci ricette arabe

Sastojci:

  • 175 g brašna
  • 5 kašika jogurta
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • šećer u prahu i običan šećer za dekoraciju

Kako da napravite krofnice:

Mirisne i mekane krofne nas uvek podsete na detinjstvo. Recepata ima bezbroj, a danas isprobajte ovaj za pljosnate krofne koji je gotov za tili čas, a nema prženja u dubokom ulju.

Jaje umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jogurt, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro pomešajte pa smesu sipajte u poslastičarsku kesu koju ste probušili na dnu. Na zagrejanom tiganju sipajte testo iz kese praveći koncentrične krugove. Pecite sa obe strane i poslužite uvaljane u šećer ili šećer u prahu.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Krofne sa rupom na sredini  Intsgram/Cookistwow