1. Umutite u čvrst sneg 5 belanaca s 5 kašika šećera, dodajte jedno po jedno 5 žumanaca, i mutite sve da ne dobijete kompaktnu masu.
2. Pomešajte 5 kašika lešnika, kašiku brašna i 1/2 kesice praška za pecivo, pa varjačom umešajte u smesu od jaja.
3. Sipajte u veći podmazan i pobrašnjen pleh, i pecite na 150 stepeni oko sat vremena (to je, u stvari, više sušenje nego pečenje). Na isti način ispecite još jednu koru.
4. Za fil pomešajte brašno, puding i vanilu s malo mleka.
5. Ostatak mleka zakuvajte sa šećerom (količina po želji) i, dok još kipi, dodajte puding.
6. Kuvajte na srednjoj vatri neprestano mešajuči, dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i ohladite uz povremeno mešanje (da se ne uhvati korica na pudingu).
7. Penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i postepeno dodajte ohlađeni puding.
8. Na tacnu stavite koru, premažite je polovinom fila, prekrijte drugom korom i stavite ostatak fila. Banane uzdužno presecite na pola i dobro ih naprskajte sokom od limuna. Poređajte ih preko fila i izdašno prekrijte čokoladnom glazurom.
9. Ohladite i dekorišite slatkom pavlakom umućenom s kremfiksom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus