1. Umutite u čvrst sneg 5 belanaca s 5 kašika šećera, dodajte jedno po jedno 5 žumanaca, i mutite sve da ne dobijete kompaktnu masu.


Sastojci:

10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika mlevenih pečenih lešnika
2 kašike brašna
kesica praška za pecivo

Fil:

1 l mleka
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike brašna
šećer (po ukusu)
2 kesice vanillin-šećera
250 g maslaca
2 kašike šećera u prahu

Čokoladna glazura:

120 g čokolade
80 g maslaca
8 kašika slatke pavlake

I još:

6 banana
4 dl slatke pavlake
2 kesice kremfiksa
sok od 1 limuna

2. Pomešajte 5 kašika lešnika, kašiku brašna i 1/2 kesice praška za pecivo, pa varjačom umešajte u smesu od jaja.

3. Sipajte u veći podmazan i pobrašnjen pleh, i pecite na 150 stepeni oko sat vremena (to je, u stvari, više sušenje nego pečenje). Na isti način ispecite još jednu koru.

4. Za fil pomešajte brašno, puding i vanilu s malo mleka.

5. Ostatak mleka zakuvajte sa šećerom (količina po želji) i, dok još kipi, dodajte puding.

6. Kuvajte na srednjoj vatri neprestano mešajuči, dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i ohladite uz povremeno mešanje (da se ne uhvati korica na pudingu).

7. Penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i postepeno dodajte ohlađeni puding.

8. Na tacnu stavite koru, premažite je polovinom fila, prekrijte drugom korom i stavite ostatak fila. Banane uzdužno presecite na pola i dobro ih naprskajte sokom od limuna. Poređajte ih preko fila i izdašno prekrijte čokoladnom glazurom.

9. Ohladite i dekorišite slatkom pavlakom umućenom s kremfiksom.