Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panj torta

Neobičan oblik će probuditi vašu kreativnost, pa prilikom dekoracije pustite mašti na volju.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Jaja umutiti sa šećerom, vanilin šećerom,a onda staviti da se kuva na pari. Pri kraju kuvanja dodati 100 gr čokolade.Skloniti na stranu da se fil ohladi.


Sastojci:

Za patišpanj:

8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna

Za fil:

5 jaja
15 kašika šećera
3 vanilin šećera
300 gr čokolade
1 margarin
100 gr krupno iseckanih oraha

Za dekoraciju:

razne žele bombone

2. Posebno izmiksati margarin i onda ga dodati u prohlađen fil.

3. Sa polovinom fila premazati patišpanj i urolatti ga.

4. Od rolata koso iseći jedno parče i taj kosi deo prisloniti uz rolat da formira kao drvo.

5. Istopiti 200 gr čokolade i dodati u drugu polovinu fila, a onda dodati i krupno seckane orahe.

6. Sve dobro promešati, da se fil izjednači a onda sa njim premazati neravnomerno tortu.

7. Ukrasite sa žele bombonama ili nekim drugim cvetićima, listovima,pečurkicama...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti