U mleko koje kuva dodati mlevene orahe. Kratko ih kuvati a zatim ostaviti da se masa ohladi.
U medjuvremenu umutiti puter/margarin/ sa šećerom u prahu. Kada se masa sa orasima potpuno ohladila, postepeno dodavati umućeni puter I na kraju ovoj masi dodati umućeni šlag. Šlag dodajete kašiku po kašiku, laganim mešanjem – da se nebi razvodnjio. Ako ne želite da razmišljte dal će se šlag u ovom postupku razvodnjiti dodajte ga predhodno pripremljenoj masi prilikom filovanja.
Svaku koru preliti sa malo mleka, tek toliko da budu mekane, ali ne previše. Tortu filovati ali voditi računa da ostane dovoljno fila za ukrašavanje. Kada završite sa korama, kompletnu tortu odozgore I sastrane, namazati istim filom.
Od žele bombona napravite oči zeki, čokoladnim bombonicama – ukrasite mu mašnu a topingom od čokolade iscrtajte mu uši,obrve I brkove!
Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus