U mleko koje kuva dodati mlevene orahe. Kratko ih kuvati a zatim ostaviti da se masa ohladi.


Sastojci:

• 2 kutije gotovih kora (okruglih) • 250g mleka • 200-250 g mlevenih oraha • 250g putera ili margarina • 250g prah šećera • 1 šlag Za ukrašavanje • Kesica šarenih bombonica sa čokoladnim punjenjem • Nekoliko žele bombona • Toping od čokolade

U medjuvremenu umutiti puter/margarin/ sa šećerom u prahu. Kada se masa sa orasima potpuno ohladila, postepeno dodavati umućeni puter I na kraju ovoj masi dodati umućeni šlag. Šlag dodajete kašiku po kašiku, laganim mešanjem – da se nebi razvodnjio. Ako ne želite da razmišljte dal će se šlag u ovom postupku razvodnjiti dodajte ga predhodno pripremljenoj masi prilikom filovanja.

Svaku koru preliti sa malo mleka, tek toliko da budu mekane, ali ne previše. Tortu filovati ali voditi računa da ostane dovoljno fila za ukrašavanje. Kada završite sa korama, kompletnu tortu odozgore I sastrane, namazati istim filom.

Od žele bombona napravite oči zeki, čokoladnim bombonicama – ukrasite mu mašnu a topingom od čokolade iscrtajte mu uši,obrve I brkove!

Prijatno!