Ukoliko želite nešto savršenog uskusa, a da se brzo sprema ova torta je odličan izbor za vas.
Sastojci:
400g keksa
l mleka
5 kašika šećera
160 g pudinga
250 g margarina
mleko za natapanje
4 banane
400 g šlag krema
150 g eurokrema ili nutele
Priprema:
U posudi sa 150 ml mleka razmutite 4 kesice pudinga od vanile. Preostalo mleko stavite na šporet da se dobro zagreje. Kad je vruće stavite puding da se kuva i dodati šećer. Kad se zgusne dodajte margarin, mešajte da se otopi. Kad je to sjedinjeno onda fil ide na hlađenje.
Zatim uzimate keks i umačete ga u mleko. Ređate na dno posude u koju ćete staviti tortu, red keksa, pa preko svakog keksa namažite krem... Budite strpljivi, jer zna biti teško razmazati ovaj krem ravnomerno. Preko krema stavljamo banananu iseckanu na kružiće, a preko njih polovinu fila. Preko ide malo šlaga.
Šlag pravite tako što umutite 400 g šlaga sa oko 500 ml vode ili mleka.
Nakon ovog ponavljate postupak, keks umočen u mleko, krem, banane, fil, i premažite celu tortu šlagom.
Izvor: receptimilicamihailovic
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom