1. Zamesiti brašno, mlevene le“šnike, šećer, maslac i jaje. Zamotati u foliju i oko 30 minuta hladiti. Rernu zagrejati na 190 stepeni. Testo prepoloviti, pa svaku koru rastanjiti prema meri tepsije (prečnika 26 cm). Više puta izbosti viljuškom, staviti na masni papir i peći oko 20 minuta.
2. Jabuke oljuštiti, izvaditi koštice i iseći na tanke komade. Zajedno sa sokom i cimetom dinstati oko 2 minuta. Dodati suvo grožđe. Želatin rastopiti. Mleko skuvati. Žumanca, šećer i vanilin šećer pomešati, mleko dodati. Vratiti u šerpu zagrejati, ali više ne kuvati. Usuti želatin. Mešati sve zajedno nad činijom hladne vode, dok se krem ne zgusne. Úvrsto umutiti 300 ml slatke pavlake.
3. Prvu koru pričvrstiti prstenom za tortu. Pola krema i voće sipati preko. Staviti drugu koru. Preostali krem i voće rasporediti. Od 250 ml jabukovog soka i praha za preliv za tortu napraviti krem, pa premazati preko voća. Čvrsto ulupati 200 ml slatke pavlake i njome ukrasiti tortu po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus