1. Otopite 80 grama maslaca na umerenoj temperaturi dok ne dobije braonkastu nijansu, često mešajući. Sipajte ga u posudu za mešenje i ostavite da se ohladi.
2. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pouljite i pospite brašnom kalup za mafine.
3. Dodajte šećer i jaje ohlađenom maslacu i mutite mikserom dok se ne dobije homogena masa.
4. U posebnu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, so, karanfilić i limunovu koru. Suve sastojke dodajte umućenoj smesi sa maslacem. polako mešajte dodajući postepeno mleko.
5. Smesu sipajte u kalupe za mafine i pecite dok ne dobiju braon boju, oko 20 -25 minuta.
6. Dok se krofnice peku, otopljeni maslac sipajte u pliću posudu, a u posebnoj pomešajte šećer i cimet.
7. Pečene krofnice najpre umočite u otopljeni maslac, a zatim u mešavinu šećera i cimeta. Posčužite ih dok su još tople.