Zagrejati rernu na 190 °C i podmazati okrugli kalup za tortu.
Kolač:
Spojte brašno, so i prašak za pecivo. Umutite zajedno puter i šećer dok masa ne postane penasta. Dodajte jedno po jedno jaje i posle svakog dobro umutite smesu. Dodajte ekstrakt vanile. Dodajte mešavinu brašna u tu sa jajima i puterom, postepeno, sipajući mleko. Mešajte dok se ne sjedini, a kašikom rasporedite testo u pleh.
Glazura:
Propržite ljuspice badema, šećer, puter i mleko na niskoj temperature dok se šećer ne rastopi. Pospite brašno po testu u plehu i pritisnite nežno poleđinom kašike. Sipajte pripremljenu, vruću mešavinu po njemu i rasporedite tako da bude jednaka svuda. Pospite seckane bademe po vrhu i pecite 25 minuta. Ostavite da se ohladi 10 min u kalupu, a onda izvadite kolač.
Fil:
Mutite belanca dok ne postanu penasta, dodajte soli, a zatim nastavite da mutate dok ne dobijete masu kao za puslice. Pomešajte belanca sa ekstraktom badema i pudingom, a zatim prekrijte folijom i stavite u frižider da se ohladi.Prepolovite pečen kolač na pola tako da dobijete 2 kore. Na prvu koru namažite fil i prekrite drugom korom. Ohladite pre služenja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus