1. Pomešati suvo grožđe, bademe, ekstrakt limuna i rum i ostaviti da prenoći.


Sastojci:

200 g suvog grožđa
100 g badema
100 g ekstrakta limuna
6 kašika ruma
250 g nemasnog sremskog sira
100 g kandiranih trešanja (jarkocrvenih)
500 g brašna
kesica praška za pecivo
2 jajeta
200 g šećera
175 g masla
2 kesice vanilin šećera
prstohvat soli
kašičica začina za medenjake
40 g putera
2 kašike slatka od kajsija
400 g marcipana

2. Iscediti sir. Iseckati trešnje. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Pomešati prašak za pecivo sa brašnom, dodati jaja, šećer, vanilin šećer, so i začin.Rastopiti maslo, pa ga spojiti sa oceđenim sirom,i ostalim sastojcima i zamesiti testo. Izručiti testo u podmazan okrugli pleh (prečnika 26 cm), peći 70 minuta,po potrebi prekriti papirom za pečenje ili alufolijom.Rastopiti puter i zagrejati slatko, a potom time preliti vruću koru, te je pustiti da se ohladi.

3. Zamesiti masu od marcipana i po želji dekorisati.