1. Od jaja, šećera, vanilin šećera, ruma i brašna izmešanog sa praškom za pecivo umesite testo. Dobro ujednačenu smesu preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru prohladite, izvadite iz kalupa i presecite na pola. 


Sastojci:

Za kore:

4 jajeta

150 g šećera

kesica vanilin šećera

kašika ruma

150 g brašna

kesica praška za pecivo

Za fil:

300 ml slatke pavlake

500 g neslanog sremskog sira

100 g šećera

2 jajeta

200 g bele čokolade

2 kesice želatina

kesica vanilin šećera

50 g prženih listića badema

Za preliv:

250 g malina

100 g šećera

2 kesice preliva za torte

2. Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom, sirom i žumancima. Potom dodajte dobro umućena belanca i oceđeni želatin koji ste prethodno otopili u vodi. Polovinu fila rasporedite po donjoj kori, stavite gornju koru, pa je premažite preostalim filom i sa strane. 

3. Preliv pripremite prema uputstvu i lagano umešajte maline posute šećerom. Zatim ga rasporedite preko fila i ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru. Pre serviranja tortu sa strane pospite listićima badema.

Izvor: Blic žena