1. Jaja i šećer dobro umutite mikserom. Brašno, kakao i prašak za pecivo pomešajte i sipajte u smesu koju ste umutili.
2. Promešajte da se smesa ujednači. Smesu podelite na dva dela i ispecite dve kore.
3. Fil: Gustin, brašno i šećer pomešajte sa malo hladnog mleka. Preostalo mleko skuvajte da provri. Kada mleko provri smanjite vatru, sipajte smesu u mleko i mešajući varjačom kuvajte dok se ne zgusne (kao kad kuvate puding).
4. Ostavite da se smesa skroz ohladi. U ohlađenu smesu dodajte omekšali margarin i mutite da smesa bude kremasta.
5. Finalni postupak: U tepsiji ili kalupu stavite jednu koru, pa premažite polovinu pripremljenog fila, zatim druga kora i preostali fil. Ravnomerno rasporedite.
6. Glazura od čokolade: Zagrejte slatku pavlaku ali ne sme da provri, dodajte izlomljnu čokoladu i promešajte da se čokolada otopi i smesa ujednači.
7. Premažite glazuru preko fila i ostavite da se stegne nekoliko sati. Najbolje preko noći.
Kada se kolač dovoljno stegne secite na kocke i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Oklagija