1. Mleko stavite u šerpicu na šporetu da se greje skoro do tačke ključanja, sipajte ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta.  Jaja i šećer mutite u šerpi pa dodajte gustin. U posebnoj posudi umutite sireve i puter.


Sastojci:

20 standardnih palačinaka

2 šolje mleka

1 kašičica paste od vanile ili ekstrakta

4 žumanca

1 šolja šećera

½ šolje gustina

1 kašika maslaca

¾ šolje krem sira

¼ šolje maskarpone sira

2 šolje slatke pavlake

4 kašike šećera u prahu

2 kašičice vanila ekstrakta

Kakao u prahu

2. U smesu jaja i šećera, polako sipajte vrelo mleko i stalno mešajte da jaja ne koaguliraju. Nakon toga stavite na šporet da lagano krčka dok se zgusne, oko dva minuta. Pripremljenu kremu umešajte u sireve, dobro umutite da se sve sjedini i ostavite da se gladi najamnje 4 sata u frižideru.

3. Kad je smesa hladna, pomešajte je sa šlagom koga ste umutili sa vanila ekstraktom i šećerom u prahu. I sad je vreme da slažete tortu. Na tanjir stavite palačinku, premažite kremom i nastavite tako dok ne potrošite sav materijal. Stavite tortu u frižider na hlađenje najmanje dva sata. Pre posluživanja pospite kakaom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: lifepressmagazin.com