1. Sve sastojke za koru stavite u posudu i umutite glatko testo.


Sastojci:

Za koru:

300 g smeđeg šećera,

250 g posnog margarina,

300 g pirovog brašna (brašno od spelte),

40 g sojinog brašna,

60 g kakao praha,

300 ml sojinog mleka,

1/2 kašičice ekstrakta vanile,

kesica praška za pecivo.

Za krem:

750 ml sojine pavlake,

450 g posne crne čokolade,

80 g smeđeg šećera,

1/2 kašičice ekstrakta vanile.

2. Sipajte u okrugli kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Koru ohladite i vodoravno presecite na tri dela.

3. Od sojine pavlake izmiksajte šlag.

4. Na pari otopite 400 g čokolade, dodajte 250 g šlaga, šećer, vanilu, umutite mikserom, umešajte ostatak šlaga i ohladite u frižideru.

5. Donju koru nafilujte 1/3 krema, poklopite drugom korom i tako redom dok ne potrošite sav materijal.

Od preostale čokolade nožem napravite rolnice i ukrasite tortu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: posnajela.rs