Poznato je da se keks torte lako i jednostavno prave. Bez uključivanja rerne i kuvanja komplikovanih filova imaćete raskošnu poslasticu za tili čas.
U nastavku je jedna takva torta sa najnežnijim belim filom i keksom, a u sredini su čokoladni roleri. Ne zna se da li je lepša ili ukusnija.
Sastojci:
Za fil:
- 400 g maskarponea
- 200 g šećera u prahu
- 600 g slatke pavlake
- 1 kašičica srome vanile
- 200 g čokoladnih rolera
- 250 g čokoladnog keksa
Za glazuru:
- 160 g crne čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
U četvrtast kalup sa obručem koji se skida poređajte čokoladni keks na dno. Maskarpone sir umutite sa šećerom u prahu i aromom vanile. Sipajte slatku pavlaku pa sve dobro umutite. Pola fila sipajte preko keksa. Poravnajte. Poređajte čokoladne rolere pa stavite drugu polovinu fila. ponovo poravnajte i poređajte ostatak keksa. Stavite u frižider na 2h. Nakon toga skinite obruč i isecite tortu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE