Ukoliko ste ljubitelj čokoladnih poslastica, a držite dijetu ili jednostavno želite da se hranite zdravije, onda je ovaj recept za tortu bez brašna i šećera idelan za vas. Ukus joj daju banane, a pravi se od ovsenih pahuljica što je čini daleko zdravijom varijantom, a odlično će vas zasladiti. Uz dodatak oraha i preliva od čokolade uživaćete u svakom zalogaju, a što je najbolje od svega priprema je nikad jednostavnija.
- Sastojci:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 250 ml toplog mleka
- 2 banane
- 2 jajeta
- 4 kašike kako praha
- 1 kašika praška za pecivo
- prstohvat soli
- Za dekoraciju:
- 100 g čokolade
- 50 ml mleka
- malo seckanih oraha
Priprema:
U činiju stavite ovsene pahuljice, prelijte ih toplim mlekom, promešajte i ostavite oko 10 minuta. Banane izgnječite viljuškom, pomešajte ih sa jajima i dodajte prstohvat soli. Umutite ručnom mutilicom da se sastojci povežu, dodajte kako prah i prašak za pecivo, pa još jednom sve umutite. Dobijenu smesu pomešajte da ovsenim pahuljicama i sve dobro sjedinite. Smesu izlijte u okrugli ili četvrtast kalup koji ste premazali sa malo ulja, pospite seckanim orasima i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Za glazuru čokoladu rastopite sa toplim mlekom, pa prelijte kolač i dekorišite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE