NIKAD JEFTINIJA I JEDNOSTAVNIJA ČOKO-MOKO TORTA: Raskošna poslastica očaravajućeg ukusa spremna za manje od pola sata

Čoko moko torta je uvek pravi izbor, a prelako se pravi.

Shutterstock

Ukoliko vam ne ide od ruke spremanje poslastica, ništa ne brinite. Postoje recepti koji su toliko jednostavni, a ukusni, a upravo takav je i ovaj za čoko-moko tortu. Ne postoji šansa da vam ne uspe, a potrebne su vam gotove kore, šlag i plazma. Elegantno i raskošno izgleda, ukusom osvaja, pa niko neće verovati da ste potrošili manje od pola sata da je spremite. 

  • Sastojci: 
  • 1 pakovanje kupovnih tamnih kora
  • 400 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g plazme
  • 600 ml slatke pavlake 
  • 750 ml čokoladnog mleka

Priprema: 
Kiselu pavlaku umutite sa šećerom u prahuu (150 g), pa dodajte plazmu i sve sjedinite špatulom. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu (50 g). Jednu koru izbockajte čačkalicom, pa premažite čokoladnim mlekom (250 ml). Zatim premažite fil sa plazmom, a preko i fil od slatke pavlake. Stavite drugu koru, opet izbockajte čačkalicom, pa premažite čokoladnim mlekom (250 ml). Opet premažite plazma fil, a preko i fil sa slatkom pavlakom. Sa trećom korom je isti postupak, samo posle plazma fila celu tortu premažite filom od umućene slatke pavlake. Možete da ukrasite topljenom ili rendanom čokoladom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE