Voćne torte uglavnom spadaju u letnje poslastice, jer su lagane i osvežavajuće, a ipak ništa manje nisu popularne ni zimi. Napravite raskošnu voćnu tortu od par sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće i od gotovih kora. Priprema nije mnogo zahtevna i uspeva svakome. 

  • Sastojci:
  • 250 g brusnica 
  • 1 kašičica kukuruznog skroba 
  • 100 ml vode
  • 160 g šećera + 2 kašike
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 350 ml slatke pavlake 
  • 3 kašike šećera u prahu 
  • 250 g grčkog jogurta 
  • gotove kore za tortu (svetle)
  • Za dekoraciju:
  • 300 g krem sira 
  • 30 g šećera u prahu 
  • 75 ml slatke pavlake 

Priprema:

U šerpi pomešajte brusnice (190 g), šećer (2 kašike) i skrob. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok se ne zgusne. Pomešajte vodu i šećer (100 g), pa kuvajte dok se šećer ne istopi, nekih 3-4 minuta. Zatim dodajte brusnice (60 g) i ostavite da deluje nekih minut. Procedite sirup, a brusnice uvaljajte u šećer (60 g). Izvadite ih na ubrus i ostavite sa strane. U sirup dodajte limunov sok. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte grčki jogurt i dobro sjedinite mikserom. 
Ređanje torte: Koru premažite sirupom, pa sipajte brusnice, a preko premažite fil. Stavite drugu koru, premažite sirupom, poređajte brusnice, pa nafilujte. Stavite treću koru i ponovite postupak samo tada premažite i celu tortu filom. Stavite obruč oko nje i stavite je u frižider na 2-3 sata. 
Umutite krem sir, šećer u prahu i slatku pavlaku, pa premažite celu tortu i ukrasite dobijenim kremom, a na vrh stavite one brusnice što ste uvaljali u šećer. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE