Griz sa mlekom je starinska poslastica, koja se pravi od 3 jeftine namirnice i na ovom slatkišu su odrasle mnoge generacije. Iako deluje jednostavno, morate izračunati prave mere sastojaka kako bi griz ispao kako treba, a na 100 ml mleka ide 1 ravna kašika pšeničnog griza i 1/2 kašike šećera. Priprema je slična kao kod sutlijaša, samo je ovo mnogo brže. Možete i kratko da ga zapečete u rerni. 

  • Sastojci:
  • 800 ml mleka
  • 8 kašika pšeničnog griza
  • 4 kašike šećera
  • kakao

Priprema:
Mleko sipajte u šerpu i stavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i sipajte griz u provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ne smeju da se stvore grudvice. Dodajte šećer i dobro promešajte. Isključite šporet i sipajte u posude. Ukrasite kakaom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE