Griz sa mlekom je starinska poslastica, koja se pravi od 3 jeftine namirnice i na ovom slatkišu su odrasle mnoge generacije. Iako deluje jednostavno, morate izračunati prave mere sastojaka kako bi griz ispao kako treba, a na 100 ml mleka ide 1 ravna kašika pšeničnog griza i 1/2 kašike šećera. Priprema je slična kao kod sutlijaša, samo je ovo mnogo brže. Možete i kratko da ga zapečete u rerni.
- Sastojci:
- 800 ml mleka
- 8 kašika pšeničnog griza
- 4 kašike šećera
- kakao
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu i stavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i sipajte griz u provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ne smeju da se stvore grudvice. Dodajte šećer i dobro promešajte. Isključite šporet i sipajte u posude. Ukrasite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus