Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE KUVA GRIZ SA MLEKOM: Omiljeni slatkiš u staroj Jugoslaviji, čiji su recept znale sve domaćice

Autor Aleksandra Ljubičić

Kašu od griza možete jesti za doručak, užinu, desert..

 Kako se kuva griz711102157.jpg Izvor: Shutterstock

Griz sa mlekom ili puding od griza je jedna od poslastica koja nas vraća u detinjstvo. Griz spada u jeftine namirnice. Od njega se može praviti kaša, ali se može naći i kao sastojak mnogih poslastica. U staroj Jugoslaviji svaka domaćica je ovu kašu pripremala deci za doručak ili užinu. Pravi se isto kao sutlijaš, samo je ceo proces mnogo brži jer se griz brzo skuva.  Jednostavno se priprema, a uz malo mašte možete dobiti savršenu poslasticu kako za vaše iznenadne goste tako i za ukućane.

  • Sastojci:
  • pola litra mleka
  • 5 kašika griza
  • šećer po ukusu

Priprema:

Mleko stavite u šerpu da provri. Nakon toga smanjiti jačinu ringle pa dodajte griz i šećer. Mešajte sve vreme žicom dok smesa ne postane gusta i bez grudvica. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti