Približava se sezona slava i ako slavite neku, onda je pravi čas da osmislite kako će izgledati vaša slavska trpeza. Pored predjela i glavnog jela, ono što je najviše zapaženo na svakoj slavi ili događaju jeste slatki sto. Ljudi često ne mogu da odole kada su u pitanju sitni kolači ili torte, pa vam mi predlažemo da napravite jednu ukusnu i zanimljivu tortu koja nije komplikovana. Osvežavajuća i lagana, sastoji se od nekoliko filova, keksa i čokoladne glazure. Uživaćete u svakom zalogaju, a gosti će hvaliti vaše umeće. 

  • Sastojci:
  • 200 g piškota 
  • 200 ml mleka 
  • Za fil:
  • 120 g pudinga od vanile 
  • 1 l mleka 
  • 125 g šećera 
  • 200 g putera 
  • 200 g bobičastog voća (smrznutog) 
  • Za drugi fil: 
  • 600 g bobičastog voća (smrznutog) 
  • 100 g šećera 
  • 50 g skroba
  • 100 ml vode
  • Za glazuru:
  • 160 g čokolade 
  • 50 ml slatke pavlake 

Priprema:
U okrugli kalup poređajte piškote koje ste umočili u mleko. U šerpu sipajte puding, mleko i šećer i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta, pa dodajte puter koji ste prethodno umutili i sve sjedinite mikserom. Dodajte i odmrznuto viće i promešajte. Sipajte preko piškota. Poravnajte i stavite u frižider na sat vremena. Voće sipajte u šerpu i dodajte šećer u prahu, pa kuvajte dok se ne sjedine sastojci. Skrob pomešajte sa vodom i dodajte u voće. Kuvajte dok se ne zgusne i ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Sipajte preko fila. Stavite u frižider na sat vremena. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i premažite dobijenu glazuru preko voćnog fila. Poravnajte i stavite u frižider na pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE