Ako pitate vešte domaćice, svaka će vam reći kako je pripremanje krofni jedan od najlakših recepata za slatko testo. Samo je potrebno da umesite testo, sačekate malo da odstoji i posle ispržite ili ispečete. Kada se tako objasni, stvarno deluje prosto ko pasulj, ali ipak nije sve toliko jednostavno. Ne uspevaju krofne svakome, ali to nije razlog da odustanete. Rusi imaju recept koji će vam olakšati pripremu, a sve što treba da uradite je da sastojke umutite i napunite ih jabukama. Možete i bundevom, a možete i da ostavite prazno testo. Toliko je lako da ćete stalno praviti. 

  • Sastojci: 
  • 2 jajeta 
  • 2 kašike šećera 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • prstohvat soli 
  • 100 ml jogurta ili kefira 
  • 180 g krem sira (može i svež sir)
  • 1 kašičica sode bikarbone 
  • 160 g brašna 
  • Za punjenje:
  • 2 jabuke
  • 2 kašike šećera 
  • 20 g putera 

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, kao i prstohvatom soli. Sipajte jogurt i sodu bikarbonu i promešajte. Zatim dodajte sir i sjedinite. Zatim dodajte i brašno i celu smesu dobro sjedinite. Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice, pa propržite na istopljenom puteru. Pošećerite. Testo sipajte u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač i isecite manju rupu. I tiganju zagrejte ulje i sipajte smesu unutra u obliku kruga. Preko stavite malo isprženih jabuka, a onda još jednom sipajte smesu i blago poravnajte. Okrenite sa druge strane i propržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE