Recepata za čokoladne poslastice nikad dosta. Bilo da želite da se zasladite nakon ručka ili pripremate poslasticu za rođendan ili neku proslavu čokoladne su uvek dobar izbor. Svi ih vole, a izgledaju raskošno. Ova, čiji recept možete pročitati u nastavku ima dve mekane korice, kremasti fil između i sve je preliveno glazurom. Dopašće vam se na prvi zalogaj.
- Sastojci::
- Kora:
- 200 g putera
- 1 šolja šećera u prahu
- 2 jajeta
- 100 g otopljene crne čokolade
- 260 g brašna
- 35 g kakaoa
- 2 kašike praška za pecivo
- 1,5 šolje mleka
- Fil:
- 330 ml slatke pavlake
- 250 g maskarponea
- 200 g otopljene mlečne čokolade
- Glazura:
- 50 ml slatke pavlake
- 100 g mlečne čokolade
Priprema:
Omekšali puter pomešajte sa šećerom u prahu dok ne postane svetao i pahuljast. Uz stalno mešanje dodavati jedno po jedno jaje. U smesu dodati ohlađenu čokoladu i zamesiti testo. Na kraju naizmenično dodajte mleko i prosejane suve sastojke. Mešajte testo samo kašikom dok se sastojci ne sjedine. Testo sipajte u pleh obložen papirom i stavite u zagrejanu rernu na 170°C oko 40 minuta.
Umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodati maskarpone sir i kratko mutiti. Na kraju uliti ohlađenu, ali još tečnu čokoladu i ponovo kratko umutiti fil.
Pečenu koru podelite na dva dela. Na dno kalupa stavite jednu koru i namažite filom. Drugi deo kore stavite na fil i lagano pritisnite. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati. Pre serviranja ukrasite čokoladnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus