Recepata za čokoladne poslastice nikad dosta. Bilo da želite da se zasladite nakon ručka ili pripremate poslasticu za rođendan ili neku  proslavu čokoladne su uvek dobar izbor. Svi ih vole, a izgledaju raskošno. Ova, čiji recept možete pročitati u nastavku ima dve mekane korice, kremasti fil između i sve je preliveno glazurom. Dopašće vam se na prvi zalogaj.

  • Sastojci::
  • Kora:
  • 200 g putera
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 2 jajeta
  • 100 g otopljene crne čokolade
  • 260 g brašna
  • 35 g kakaoa
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1,5 šolje mleka
  • Fil:
  • 330 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarponea
  • 200 g otopljene mlečne čokolade
  • Glazura:
  • 50 ml slatke pavlake
  • 100 g mlečne čokolade

Priprema:

Omekšali puter pomešajte sa šećerom u prahu dok ne postane svetao i pahuljast. Uz stalno mešanje dodavati jedno po jedno jaje. U smesu dodati ohlađenu čokoladu i zamesiti testo. Na kraju naizmenično dodajte mleko i prosejane suve sastojke. Mešajte testo samo kašikom dok se sastojci ne sjedine. Testo sipajte u pleh obložen papirom i stavite u zagrejanu rernu na 170°C oko 40 minuta.
Umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodati maskarpone sir i kratko mutiti. Na kraju uliti ohlađenu, ali još tečnu čokoladu i ponovo kratko umutiti fil. 
Pečenu koru podelite na dva dela. Na dno kalupa stavite jednu koru i namažite filom. Drugi deo kore stavite na fil i lagano pritisnite. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati. Pre serviranja ukrasite čokoladnom glazurom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE