Banana hleb je jedna od omiljenih slatkih poslastica koje odlično idu uz kafu i čaj. I sigurni smo da ste svi čuli za ovaj slatkiš. Ali sada napravite nešto drugačiju verziju koja je skroz čokoladna i ima glazuru na vrhu. Ovako napravljen, svideće se svim ljubiteljima čokoladnih poslastica.
- Sastojci:
- 2 banane
- 2 jajeta
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašičice arome vanile
- pola kašičice soli
- 150 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml tople vode
- Glazura:
- 200 g tamne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašika meda
Priprema:
Pomešajte šećer, so, brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj činiji pomešajte izgnječene banane, jaja, ulje, aromu vanile. Sjedinite lagano obe smese i promešajte. Stavite vodu da se zagreva, pa kada lagano počne da vri sipajte iz nekoliko puta u dobijenu smesu i mešajte lagano. Izlijte smesu u pleh i pecite na 185C oko 40 minuta. Za to vreme napravite glazuru. Zgrevajte u šerpici slatku pavlaku sa čokoladom. Mešajte dok se ne otopi. Dodajte i med. Malo ohladite pa prelijte banana hleb. Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus