Banana hleb je jedna od omiljenih slatkih poslastica koje odlično idu uz kafu i čaj. I sigurni smo da ste svi čuli za ovaj slatkiš. Ali sada napravite nešto drugačiju verziju koja je skroz čokoladna i ima glazuru na vrhu. Ovako napravljen, svideće se svim ljubiteljima čokoladnih poslastica.
- Sastojci:
- 2 banane
- 2 jajeta
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašičice arome vanile
- pola kašičice soli
- 150 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml tople vode
- Glazura:
- 200 g tamne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašika meda
Priprema:
Pomešajte šećer, so, brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj činiji pomešajte izgnječene banane, jaja, ulje, aromu vanile. Sjedinite lagano obe smese i promešajte. Stavite vodu da se zagreva, pa kada lagano počne da vri sipajte iz nekoliko puta u dobijenu smesu i mešajte lagano. Izlijte smesu u pleh i pecite na 185C oko 40 minuta. Za to vreme napravite glazuru. Zgrevajte u šerpici slatku pavlaku sa čokoladom. Mešajte dok se ne otopi. Dodajte i med. Malo ohladite pa prelijte banana hleb. Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem