Banana hleb je jedna od omiljenih slatkih poslastica koje odlično idu uz kafu i čaj. I sigurni smo da ste svi čuli za ovaj slatkiš. Ali sada napravite nešto drugačiju verziju koja je skroz čokoladna i ima glazuru na vrhu. Ovako napravljen, svideće se svim ljubiteljima čokoladnih poslastica.

  • Sastojci:
  • 2 banane
  • 2 jajeta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičice arome vanile
  • pola kašičice soli
  • 150 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 ml tople vode
  • Glazura:
  • 200 g tamne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kašika meda

Priprema:

Pomešajte šećer, so, brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj činiji pomešajte izgnječene banane, jaja, ulje, aromu vanile. Sjedinite lagano obe smese i promešajte. Stavite vodu da se zagreva, pa kada lagano počne da vri sipajte iz nekoliko puta u dobijenu smesu i mešajte lagano. Izlijte smesu u pleh i pecite na 185C oko 40 minuta. Za to vreme napravite glazuru. Zgrevajte u šerpici slatku pavlaku sa čokoladom. Mešajte dok se ne otopi. Dodajte i med. Malo ohladite pa prelijte banana hleb. Ukrasite po želji.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE