Kuglofi su kolači od mekanog testa pripremljeni u posebnom kalupu. Zbog svog specifičnog izgleda čest su gost na svečanim događajima. Mogu biti voćni, čokoladni, prekriveni glazurom. Za koji god recept za kuglof da se odlučite nećete pogrešiti. Uskoro kreće sezona pomorandži pa vam predlažemo kolač sa ovim voćem. Sigurni smo da ćete uživati.
- Sastojci:
- 1 pomorandža
- 2 jajeta
- 110 g šećera
- 200 g kisele pavlake
- 120 ml ulja
- 1 kašičica prirodnog ulja pomorandže
- 250 g brašna
- 1,5 kašičice praška za pecivo
- Glazura:
- pola šolje šećera u prahu
- 3 kašike soka od pomorandže
Priprema:
Očistite narandžu i stavite je na kratko u ključalu vodu da omekša. Narendajte koru cele pomorandže i iscedite sok od polovine. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte pavlaku, ulje, sok i koricu od pomorandže, ulje pomorandže i izmiksajte. Proseati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mešati na laganoj brzini miksera samo dok se sastojci ne sjedine. Gotovo testo stavite u kalup podmazan puterom i posut brašnom. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 170°C. Posle pečenja i hlađenja preliti glazurom: pomešati 1/2 šolje šećera u prahu sa 2-3 kašike soka od pomorandže.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus