Sitni kolači su glavni adut svake svečane trpeze, a kako se približavaju slave, vreme je da osmislite kako da napravite što lepše, ukusnije, ali i zdravije. Predlažemo vam da napravite polumesec kolač od suvog voća i čokolade. Svi će misliti da ste proveli dosta vremena spremajući, a samo ste usitnili sastojke u blenderu i uvaljali ih u čokoladu. Osim što su ukusni, lako se spremaju i prelepo izgledaju ovi kolači su i zdravi jer se prave bez šećera

  • Sastojci:
  • 100 g suvog grožđa 
  • 100 g suih kajsija 
  • 60 g oraha 
  • 30 g semenki bundeve 
  • 20 g kokosa 
  • 20g susama 
  • 2 kašike kakaoa
  • prstohvat soli
  • 1 kašika meda 
  • 50 g keksa (bez šećera)
  • 150 g crne čokolade (bez šećera)

Priprema:
U jednu posudu stavite suvo grožđe, a u drugu stavite kajsije. Prelijte vrućom vodom i ostavite tako 10 minuta. U blenderu usitnite orahe, semenke, kokos, susam, kakao i prstohvat soli. Dodajte proceđene suve kajsije, grožđe i med i dobro izblendirajte. Izvadite smesu iz blendera i stavite u neku posudu. Zatim u blenderu usitnite keks i dodajte ga smesi sa suvim voćem. Dobro sjedinite rukama i oblikujte polumesec. Ređajte na pek papir, pa stavite u zamrzivač na 10 minuta. Čokoladu otopite na pari i kolačiće uvaljajte u nju. Ređajte na rešetku ispod koje ste postavili tanjir. Ohladite 10 minuta, pa poslužite. Ukrasite preostalom istopljenom čokoladom. Ohladite još 5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE