Verovatno ste svi imali priliku da probate popularnu čokoladicu sa medom - bonžitu. Kupovni slatkiši ovog tipa mogu sadržati više šećera i veštačkih dodataka, pa je zato najbolje da ih napravite sami. Pogledajte recept za domaću čokoladnu bonžitu koja se pravi od 3 sastojka, a odlična je užina, ali i poslastica uz kafu.
- Sastojci:
- 120 g mlečne čokolade
- 80 g meda
- 220 g čokoladnih žitarica
Priprema:
U činiju sipajte mlečnu čokoladu i med i stavite u mikrotalasnu na 2 minuta da se otopi. Sipajte žitarice u činiju i sipajte mešavinu čokolade i meda. Sve dobro izmešati. Sipajte smesu u kalup i dobro poravnajte. Pritisnite kašikom da se sve dobro sjedini. Stavite u frižider na 2 sata. Nakon isteka vremena izvadite ga iz kalupa i prebacite na dasku za sečenje i isecite na komade. Dodajte otopljenu čokoladu na vrh i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus