Slatkiša više niko ne mora da se odriče, čak i ako imate neki zdravstveni problem ili samo vodite računa o ishrani. Danas postoje različite verzije koje ne ukuljučuju šećer, a ni brašno, većina njih ne uključuje ni jaja. Sitni kolači su najlepši i ako želite da napravite i neke koji će moći da jedu i ljudi koji vode računa o ishrani, mi vam predlažemo čokoladne kuglice sa kikirikijem. Odlično su slavsko posluženje, a med možete da zamenite pireom od jabuke koji odlično menja jaja i stegnuće smesu

  • Sastojci:
  • 350 g pečenog kikirikija 
  • 2-3 kašike meda 
  • 140 g crne čokolade (bez šećera) 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1/2 kašičice cimeta 
  • 1 kašika kakao praha 

Priprema:
Pola smese sa kikirikijem sitno izblendirajte (2 kašike ostavite za dekoraciju), a drugu polovinu izblendirajte dok ne dobijete smesu kao namaz. Pomešajte obe smese, malo posolite, sipajte cimet, med i kakao i dobro sjedinite rukama. Oblikujte loptice i ređajte na tanjr. Ohladite 10 minuta. Otopite čokoladu na pari, pa uvaljajte kuglice u nju. Ređajte na pek papir i ukrasite blendiranim kikirikijem koji ste ostavili za dekoraciju. Ohladite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE