Slatkiša više niko ne mora da se odriče, čak i ako imate neki zdravstveni problem ili samo vodite računa o ishrani. Danas postoje različite verzije koje ne ukuljučuju šećer, a ni brašno, većina njih ne uključuje ni jaja. Sitni kolači su najlepši i ako želite da napravite i neke koji će moći da jedu i ljudi koji vode računa o ishrani, mi vam predlažemo čokoladne kuglice sa kikirikijem. Odlično su slavsko posluženje, a med možete da zamenite pireom od jabuke koji odlično menja jaja i stegnuće smesu.
- Sastojci:
- 350 g pečenog kikirikija
- 2-3 kašike meda
- 140 g crne čokolade (bez šećera)
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašika kakao praha
Priprema:
Pola smese sa kikirikijem sitno izblendirajte (2 kašike ostavite za dekoraciju), a drugu polovinu izblendirajte dok ne dobijete smesu kao namaz. Pomešajte obe smese, malo posolite, sipajte cimet, med i kakao i dobro sjedinite rukama. Oblikujte loptice i ređajte na tanjr. Ohladite 10 minuta. Otopite čokoladu na pari, pa uvaljajte kuglice u nju. Ređajte na pek papir i ukrasite blendiranim kikirikijem koji ste ostavili za dekoraciju. Ohladite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus