Raskošne i slojevite poslastice su svima omiljene, a Huanito torta je upravo takva. Mekana kora sa orasima, a preko 3 različita fila, jedan sa čokoladom, drugi sa lešnicima i treći sa plazmom. Omiljeni sastojci čine ovu tortu prosto neodoljivom, a ni priprema nije previše komplikovana. Odvojite malo vremena i oduševite goste ili ukućane tako što ćete napraviti popularnu Huanito tortu.
- Sastojci:
- Za koru:
- 6 belanaca
- prstohvat soli
- 6 kašika šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika brašna
- Za fil:
- 1,5 l mleka
- 150 g šećera
- 6 žumanaca
- 4 kesica pudinga sa ukusom vanile
- 5 ravnih kašika brašna
- 400 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 150 g čokolade za kuvanje
- 300 g krupnije mlevenih lešnika
- 300 slatke pavlake
- 100 g mleka u prahu
- 250 g mlevene plazme
Priprema:
Priprema kore: Kratko mutite belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer. Nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim dodajte mlevene orahe, kakao i brašno, pa lagano umešajte. Sipajte na pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Kada se kora ohladi skinite pek papir.
Priprema filova: U 500 ml mleka dodajte puding, brašno i žumanca i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Preostalo melko stavite da se kuva sa šećerom, pa kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Podelite na 2 dela. U prvi deo fila dodajte mlevene lešnike i promešajte. U drugi deo fila dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin sobne temperature umutite sa šećerom u prahu i podelite dobijenu smesu na 2 dela. Sipajte margarin u filove, jedan deo u jedan fil, drugi deo u drugi fil. Umutite mikserom oba fila. U posudi umutite slatku pavlaku sa mlekom u prahu i plazmom.
Filovanje:Preko kore premazati čokoladni fil, a zatim pola fila sa plazmom, pa fil sa lešnicima, a onda preko i drugi deo fila sa plazmom. Stvaite u frižider da se stegne, a dekorišite po želji.
Izvor: Stvar ukusa