Iskoristite sezonu kajsija da napravite ovaj mekan kolač koji će vam biti odličan slatkiš nakon ručka.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 pune kašike šećera
- 1/2 čaše od jogurta brašna
- 1/2 čaše od jogurta griza
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml ulja
- korica limuna
- par komada kajsija, jabuka ili bresaka (šta imate)
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, limunovu koricu, ulje i sve dobro izjednačiti. Sipati u manji podmazan pleh 25 x 15 cm. Kajsije dobro oprati i podeliti na pola pa svaku polovinu zaseći. Uroniti u testo. Posuti malo smeđim šećerom ili običnim. Peći na 200 stepeni oko 40 min. Posuti prah šećerom. Ohlađen seći i servitati.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja