Poznata Šeherezada torta praktična je, jer je možete napraviti sa bilo kojom vrstom voća. Ne peče se, pa je jednostavna za pripremu. Spoj keksa, pudinga i voća je nešto što svi vole, tako da ovu tortu možete poslužiti na različitim vrstama proslava. Veoma je izdašna, ima 3 sloja keksa, tako da će biti dovoljna da se svi gosti posluže.
Sastojci:
- pakovanje četvrtastog sendvič keksa sa maslacem (turski keks)
- 1l mleka
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 5 kašika šećera
- 150 g maslaca ili margarina
- 100 g šećera u prahu
- 500 g slatke pavlake i
- 600 g voća po izboru
Pomešajte puding, šećer i 200 ml mleka ,a ostatak mleka (od 1l) staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Ulupati maslac sa šećerom u prahu, pa u to dodati ohlađen puding.
Umutiti slatku pavlaku,pa dodati nekoliko kašika u fil od pudinga. Podeliti keks na tri jednaka dela. KEKS NE UMAKATI U MLEKO. Samo ga poslagati na tacnu i polako naneti prvi sloj fila, preko fila staviti voće, premazati slatkom pavlakom. Drugi sloj keksa, fil, voće, slatka pavlaka, treći sloj keksa, ostatak fila i slatka pavlaka. U slučaju da ste utrosili svu slatku pavlaku, umutite kesicu šlaga i premažite celu tortu.
Izvor: Brzi recepti i saveti