DOMAĆICE UVEK PRAVE 1 GREŠKU KAD SPREMAJU ŠEHEREZADU: Provereni recept za rajsku tortu od 3 sloja – bez pečenja i muke

Torta koja je toliko jednostavna, a oduševiće vas svojim ukusom.

Brzi recepti i saveti

Poznata Šeherezada torta praktična je, jer je možete napraviti sa bilo kojom vrstom voća. Ne peče se, pa je jednostavna za pripremu. Spoj keksa, pudinga i voća je nešto što svi vole, tako da ovu tortu možete poslužiti na različitim vrstama proslava. Veoma je izdašna, ima 3 sloja keksa, tako da će biti dovoljna da se svi gosti posluže.

Sastojci:

  • pakovanje četvrtastog sendvič keksa sa maslacem (turski keks)
  • 1l mleka
  • 3 pudinga sa ukusom vanile
  • 5 kašika šećera
  • 150 g maslaca ili margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g slatke pavlake i
  • 600 g voća po izboru

Pomešajte puding, šećer i 200 ml mleka ,a ostatak mleka (od 1l) staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Ulupati maslac sa šećerom u prahu, pa u to dodati ohlađen puding.

Umutiti slatku pavlaku,pa dodati nekoliko kašika u fil od pudinga. Podeliti keks na tri jednaka dela. KEKS NE UMAKATI U MLEKO. Samo ga poslagati na tacnu i polako naneti prvi sloj fila, preko fila staviti voće, premazati slatkom pavlakom. Drugi sloj keksa, fil, voće, slatka pavlaka, treći sloj keksa, ostatak fila i slatka pavlaka. U slučaju da ste utrosili svu slatku pavlaku, umutite kesicu šlaga i premažite celu tortu.

Izvor: Brzi recepti i saveti